Nerja - Malaga, Costa del Sol

Kystbyen Nerja ligger i den østlige ende af la Axarquía, 50 km. fra Málaga, 20 km. fra Torre del Mar, på grænsen til naboprovinsen Granada og lige ud til Middelhavet. Den indre by i Nerja byder på terrassegader og et kosmopolitisk miljø, hvor man lever afslappet i en paradisisk turistby. Den enestående skønhed i- og omkring Nerja har gjort, at dette område ved Maro, et par kilometer øst for Nerja, fuldt fortjent til at modtage udmærkelsen "Beskyttet Natur" som "Naturlandskab".

Boliger i Nerja - så klik her >>

Nerja - Costa del Sol

Flere billeder fra Nerja - så klik her >> 

Det mest kendte og besøgte sted i Nerja er Balcón de Europa, som er et strålende udsigtspunkt over Middelhavet. De gamle kanoner i Nerja blev opsat i 1509 i forbindelse med befæstningen af klippen som Nerjas forsvar mod de mange pirater fra havet. I den arabiske periode blev balkonen i Nerja kaldt Torre de Las Guardas.

Nerja har utallige strande i kortere eller længere afstand fra Nerja. Nævnes kan Calahonda, Burriana, la Torrecilla, la Cala de Maro, Cantarrián etc. Kysten ved Nerja tæller også et antal vagttårne, Torre del Maro, Torre del río de la Miel, Torre del Pino og Torre Cañuelo.

Selvom Nerjas bykærne ligner andre axarquenske byers, er den af nyere dato p.g.a. det store jordskælv i 1884, som ødelagde Nerja og store dele af la Axarquía. Nerja var på den tid også boplads for romerne, hvilket kan ses på resterne af en gammel romersk by, Detunda, tæt ved Maro. Ved Maro passerede også den romerske hærvej, Cástulo-Malaka. Man har fundet rester af vejen ikke langt fra Nerja.

Under den arabiske periode hed Nerja, Narixa. Byen (Nerja) var dengang velstående p.g.a. handelen med silke og grøntsagsproduktion. Nerja blev erobret af de kristne uden modstand i 1487, hvorfor den mauriske befolkning i Nerja og omegn blev boende, indtil deres endelige landsforvisning.

De første skriftlige vidnesbyrd om Nerja stammer fra den arabiske poet Ibn Sadí, en rejsende geograf, som besøgte Nerja i 917. Han blev betaget af Nerja og Nerjas smukke omegn og skrev flere digte om Nerja og området.

I 1591 byggede man den første sukkerfabrik i Nerja. Sukkerproduktionen var i mange århundreder den vigtigste indtægtskilde for Nerja. Produktionen blev nedlagt i 1973, da det blev urentabelt at fremstille sukker af sukkerrør.

Las Cuevas de Nerja, drypstensgrotterne i Nerja, er Nerjas største turistattraktion. Grotterne er døbt Præhistoriens Katedral. I Nerjas grotter har man fundet stentegninger og andre præhistoriske rester, som daterer sig til 30.000 år før Kristus. Endvidere mange forekomster fra sten-, jern- og bronzealderen. Til den strålende skønhed, som skabes af drystensformationerne, har man tilføjet opsætning af lys og lyd i grotterne for at give den besøgende en bedre oplevelse. Hver sommer afholder man musik- og dansefestivaler i grotterne i Nerja. Der er opsat en stor scene i bunden af den største grotte. Grotterne består af fire sale: Belén, la Cascada, el Cataclicmo og el Fantasma. Endvidere findes der et Centro de Interpretación, hvor man kan få alle oplysninger om monumentet.

Grotternes opdagelse i Nerja ser sådan ud. Den 11. november 1959 besluttede fem unge mennesker fra Nerja og Maro en aften at gå ud og søge efter flagermus ved en brønd, som dengang var kendt som la Mina, og hvor man om aftenen kunne observere store flokke af flagermus, som fløj op af brønden. Da de var trængt lidt ind i brøndhullet, bemærkede en af drengene en svag luftstrøm, som kom op fra hullet. Han søgte med lygten og så, at luftstrømmen kom op af en smal revne, som gik ned i jorden. De kunne ikke komme ned i revnen, fordi to drypsten forhindrede det.

Drengene fra Nerja besluttede at vende tilbage den følgende aften og medbringe forskelligt værktøj, med hvilket det lykkedes dem at knække drypstenene. En af drengene kravlede ned i den smalle revne og nåede til sidst en lille afsats, hvorfra han kunne springe ned på hulens gulv. Derpå kaldte han på de andre og efter at have kravlet gennem en ny smal passage, lykkedes det dem at nå frem til et stort galleri, hvor lygten gik ud! De fik tændt igen og kunne hurtigt konstatere, at de ikke var de første mennesker, som havde været i grotten, fordi de til deres store overraskelse opdagede nogle skeletter, som lå på gulvet ved siden af noget keramik. Temmelig forskrækkede besluttede de sig til at vende om for at fortælle familie og venner fra Nerja om deres opdagelse.

Det var først efter det andet besøg i grotten, hvor en læge og en fotograf fra Nerja tog fotografier - og ca. 100 dage efter - at opdagelsen blev publiceret i lokalavisen SUR i Málaga. Grotten i Nerja blev kaldt "La Cueva de las Maravillas" (Den vidunderlige grotte) og senere ved det nuværende navn "Cueva de Nerja" (Grotten i Nerja). Beliggende tværs over Barranco de la Coladilla eller los Cazadores de Maro (Nerja) og lige ud til landevej N340, ligger "Ørnens akvadukt" - El Acueducto del Águila -som mange mener er et af de smukkeste bygningsværker fra det XIX århundrede og i dag et af de mange smukke vartegn for Nerja.

Akvadukten er bygget af en af datidens Nerjas lokale mestre, Francisco Cantarero. Akvadukten er i fem etager med murstensbuer og med facaden ind mod landskabet, modsat landevejen, fordi den gamle landevej tidligere passerede på den side. Denne side er dekoreret med spidse hesteskobuer, som minder meget om mudéjar-stil (arabisk stil). På samme måde indeholder akvadukten på den øverste etage nogle tempeltårne. På et af dem kan man læse inskriptionen: "Ren og ubesmittet undfangelse". Meningen med byggeriet var at forsyne sukkerfabriken i San Joaquín, som ligger tæt ved Nerja, med vand, idet beplantning og forarbejdning af sukkerrør og opførelsen af møller og fabriker havde en lang tradition i området, helt tilbage til XVI årh.

Fra legender og traditioner kender man ikke den nøjagtige dato for grundlæggelsen af Nerja, men ifølge historikere lå der en bosættelse allerede på kalif Abderrahman IIIs tid (X årh.) Det første skriftlige vidnesbyrd om Nerja er skrevet af den arabiske poet Ibd Sadí, en rejsende som var på stedet i 917. Han oplyste, at der var en større bebyggelse i området, næsten en by, og at man dyrkede grøntsager og frugter. Araberne døbte stedet Naricha eller Narija, Den rige Kilde. En betydningsfuld, historisk begivenhed fandt sted under Uafhængighedskrigen. De napoleonske styrker havde indtaget Nerja, og de opstillede et forsvar i fortet på Balcón de Europa. Fæstningsværkerne blev totalt destrueret i 1812 ved et engelsk flådeangreb.


Boliger i Nerja - så klik her >>

Den Danske Klub på Costa del Sol - så klik her >>

Flere billeder fra Nerja - så klik her >>
Tilbage

Competa - Malaga, Costa del Sol
Nerja - Malaga, Costa del Sol
Almunecar - Grandada, Costa Tropical
Nyopført bolig på Costa Blanca via VAPF
Luksus boliger på Costa Blanca


Spain property • Tingstedvejen 15 • 3700 Rønne • Telefon +45 28 44 45 40 • E-mail sale@spain-property.com